Oświadczenie Fundacji JEDEN Z NAS w sprawie prof. Chazana

by

Odnosząc się do faktu zwolnienia prof. Bogdana Chazana z funkcji dyrektora Szpitala im. św. Rodziny oraz innych przejawów ostracyzmu wobec niego w środowisku naukowym i medycznym, pragniemy wyrazić najwyższe uznanie względem poświęcenia na rzecz życia nienarodzonych jakie z niezwykłą godnością przyjął i przyjmuje na siebie Pan Profesor, będąc dla wszystkich obrońców w życia wzorem i inspiracją.

Fakt pełnienia przez Pana Profesora funkcji Przewodniczącego Rady Fundacji JEDEN Z NAS jest dla nas powodem do najwyższej dumy. Z każdym dniem potęgowania się nienawistnego spektaklu nieprawdziwych oskarżeń oraz krzywdzących decyzji, śledząc pełną szacunku dla swoich prześladowców postawę Pana Profesora czujemy się coraz bardziej zaszczyceni, mogąc współpracować z tak wspaniałym lekarzem i wielkim człowiekiem.

Jesteśmy głęboko przekonani, że zaistniałe nowe okoliczności będą dla Pana Profesora okazją do podjęcia nowych wyzwań i kolejnych wspaniałych dzieł, w których mamy nadzieję jako Fundacja JEDEN Z NAS aktywnie Pana wspomagać oddając się do Pana dyspozycji.

Z wyrazami wdzięczności.
Fundatorzy oraz Członkowie Zarządu Fundacji JEDEN Z NAS