OŚWIADCZENIE FEDERACJI ONE OF US: Polska nie może ulegać ideologicznemu dyktatowi!

by FUNDACJA JZN

Europejska Federacja ONE OF US z zaniepokojeniem przyjęła opinię grupy roboczej ds. dyskryminacji kobiet przy Organizacji Narodów Zjednoczonych w sprawie polskiej inicjatywy obywatelskiej mającej na celu ochronę prawa do życia osób niepełnosprawnych w okresie prenatalnym.

Przypominamy, iż prawo międzynarodowe nie rozpoznaje pojęcia “praw reprodukcyjnych”, które stanowi dla wielu środowisk ideologicznych wygodną zasłonę słowną do promowania równie życzeniowego “prawa do aborcji”. Pragniemy wyrazić oburzenie z powodu nacechowanej ideologicznie i jednostronnej interpretacji praw człowieka prezentowanej przez ekspertów aktywnych w ONZ.

Pragniemy zwrócić uwagę, że inicjatywa #ZatrzymajAborcję ma charakter obywatelski, a podpisało się po nią blisko milion Polaków. Podobną historię ma także Europejska Inicjatywa Obywatelska ONE OF US, która zebrała podpisy prawie 2 milionów Europejczyków i stała się początkiem obywatelskiej organizacji międzynarodowej.

Zauważamy zwiększające się napięcie pomiędzy prawem obywateli do kształtowania polityki swoich państw w obszarze ochrony życia, a aktywną działalnością ideologicznych mniejszości coraz agresywniej kolonizującą podmioty prawa międzynarodowego.

Wzywamy polski parlament do niezwłocznego podjęcia prac nad projektem Zatrzymaj Aborcję.

W imieniu Europejskiej Federacji dla Życia i Godności Człowieka, Jaime Mayor Oreja – Prezydent

You may also like